Logo

Springtime Design is een Amsterdamse studio voor product design en branding.

Enjoy Springtime !

Work

Alles
Uitgelicht
mobiliteit
kinderproducten
merkontwikkeling
electronica
interieur
openbare ruimte
sport
Springtime studio

About us

John Kock
Marcel Schreuder

Springtime Design is een industrieel ontwerpbureau. We ontwikkelen innovatieve, duurzame, merkgedreven en uitdagende producten en merken. Springtime is gevestigd aan de IJ-oevers in Amsterdam, en heeft haar tentakels over de hele wereld.

Springtime Design biedt design research, conceptontwikkeling, industrieel ontwerp en branding. Via ons uitgebreide netwerk van specialisten kunnen wij alle aanverwante service bieden die nodig zijn voor een succesvolle marktintroductie van uw nieuwe product. Wij werken volgens een “integrated design & branding” benadering, een synergie van productontwikkeling en communicatie, omdat een product volgens ons de meest tastbare uitdrukking van uw merk is.

Oprichters John Kock en Marcel Schreuder leiden de Amsterdamse studio.

Over de jaren heeft Springtime diverse design en innovatieprijzen gewonnen, zowel in Nederland als internationaal.

Als u denkt dat Springtime u kan helpen om u bedrijf verder te brengen, of u nou een start-up bent, MKB of multinational: geef ons een belletje en we komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. We staan open voor elke vorm van samenwerking en denken graag na over uw innovatiebehoefte. Design is ons favoriete spelletje, en we spelen het graag!

team
team

Diensten

Innovatie en design is een complex en multidisciplinair proces, en vereist veel verschillende expertises. Springtime is specialist in het managen van dergelijke innovatieprocessen door alle stadia van ontwikkeling.

insights-icon-01
INZICHT

Door het markinzichten uit desktop en ‘real-world’ onderzoek te combineren met een diepgaand begrip van menselijke behoeftes en gedragspatronen, kunnen we kansen voor uw bedrijf identificeren die zullen aanslaan bij uw klanten.

brand-strategy-icon-01
MERKSTRATEGIE

Of u nu een nieuw merk wilt ontwikkelen, of een nieuw product of dienst wilt toevoegen aan uw bestaande merk, het zal altijd geladen moeten worden met unieke en relevante waarden. Op basis van marktinzichten geven wij vorm aan uw merkbelofte en bouwen zo het fundament voor producten en diensten die herkend en gewaardeerd zullen worden door uw klanten.

brand-design-icon-01
MERKONTWIKKELING

We geloven dat een product een primaire expressie van een merk is. We vertalen uw merkstrategie naar verbale en visuele uitdrukkingen, van een huisstijl tot digitale, fysieke en ruimtelijke ervaringen. Een consistente boodschap in alle uitingen is essentieel in de communicatie van uw merk.

product-design-icon-01
PRODUCTONTWIKKELING

Springtime bedenkt en ontwerpt innovatieve en uitdagende producten die consumenten zowel op functioneel als emotioneel niveau grijpen. Onze technische expertise verzekert een uitstekende koppeling tussen concept en realisatie.

Labs

Naast de traditionele opdrachtgever-bureau relatie treedt Springtime regelmatig in projecten op als mee-ondernemend partner. Wij staan ook open voor alternatieve beloningsmodellen, om zo onze opdrachtgevers te helpen in de opstartfase van hun bedrijf. Wij beseffen dat er voor succesvolle innovatie de nodige durf vereist is, zowel van ondernemer als bureau.

Als designbureau zijn we voortdurend ondergedompeld in creativiteit en innovatie. We zien opkomende trends en technologieën vroegtijdig en monitoren maatschappelijke ontwikkelingen nauwgezet.

Soms komen er beloftevolle ideeën naar boven waar we niet direct een geschikte opdrachtgever bij vinden. Dergelijke ideeën worden dan eerst binnenshuis ontwikkeld tot op een niveau waar het technisch en commercieel getest kan worden. Als de resultaten positief zijn, brengen we het concept onder in een nieuw onderneming, waarin financiële en kennispartners toegelaten kunnen worden. Deze aanpak heeft o.a. geleid tot de oprichting van Springtime Labs.

Springtime Labs focust zich op de sterk groeiende markt van ‘slimme’ en gedeelde mobiliteit. Springtime heeft uitgebreide ervaring met de ontwikkeling van oplossingen voor nationale en internationale merken. In Labs werken wij met zowel startups en MKB-bedrijven aan de bouw van de volgende grote ‘connected products’ bedrijven. Gezien onze uitgebreide ervaring in stedelijke mobiliteit zijn we bij uitstek geïnteresseerd in oplossingen rondom dit onderwerp. Naast een regulier agency model passen we deze zelfde kennis toe voor baanbrekende producten en teams in ruil voor royalties of aandelen. Springtime Labs is geen denktank. Wij zijn een DO-tank: full-range dienstverlening op het gebied van productontwikkeling en prototyping.

Contact

Als u vermoedt dat Springtime kan helpen uw bedrijf verder te brengen: neem gerust contact met ons op. We denken graag mee over uw innovatiebehoefte. Tenslotte: productontwikkeling is ons favoriete tijdverdrijf!

logofooter-01

KNSM-laan 131
1019 LB Amsterdam

T: +31 20 5091818

Wilt u op de hoogte blijven ?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief.