Mobike E-bike


Mobike

Voor bikesharing gigant Mobike (Beijing) ontwikkelde Springtime deze E-bike. De Mobike E-bike is een comfortabele lichtgewicht fiets met een heldere en vriendelijke uitstraling. De vol-elektrische optie richt zich met name op gebruikers met weinig fietservaring; zij kunnen de fiets rijden als een scooter. De E-bike heeft een topsnelheid van 20 km/u en een bereik van 70km. De E-bike richt zich op ritten tot 5km, waar de traditionele fiets tot ca. 3km gaat.

De fiets is ontwikkeld met de wensen van de gebruiker scherp voor ogen; het zadel kan met een hand gemakkelijk versteld worden, je telefoon klikt veilig in een houder om te gebruiken voor navigatie, etc. Visueel is er gezocht naar een helder expressie die het innovatieve en service-gerichte karakter van Mobike ondersteunt. De fiets nodigt uit tot gebruik, en schrikt niet af door techniek. Een zachte kunststof schil accentueert de ‘cockpit’ en schermt de gebruiker af van mechaniek en elektrische systemen.

Mobike is ’s werelds grootste aanbieder van publieke deelfietsen. Op dit moment opereert Mobike in 200 steden wereldwijd, met meer dan 9 miljoen fietsen op straat en 200 miljoen gebruikers.

VISIT WEBSITE
Mobike E-bike

Mobike E-bike

Mobike E-bike

In action

Mobike E-bike

Handlebar navigation

Mobike E-bike

Handlebar phone holder

Mobike E-bike

Seat adjustment

Mobike E-bike

Identification

Mobike E-bike

Original design sketch

Mobike E-bike

Original design concept

Mobike E-bike

Final design concept